Büyükbaş Hisse (Sadaka)

Yıl boyunca Sadaka kurbanlarınızı vekâleten kabul ediyor, Tanzanya’da kesimini gerçekleştirdikten sonra gerçek ihtiyaç sahiplerine dağıtımını yapıyoruz.

Huzur Derneği olarak kurbanlarınızı kesiyor ve Afrika'daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Haydi sizde bu hayra ortak olun ve bize destek verin.

Ne Yapıyoruz?
Huzur Derneği olarak, Su, Sanitasyon, Eğitim, Geçim ve Sosyo-Ekonomik Kalkınma gibi temel yaşam ihtiyaçlarını sağlayarak kırsal toplulukları güçlendirerek ve böylece onları yoksulluktan kurtararak, dünyanın dört bir yanındaki uzak köylerde kalkınmayı başlatıyoruz.

Beni besle
Dünyada yaklaşık 800 milyon insan sağlıklı ve aktif bir yaşam sürmeye yetecek kadar yiyeceğe sahip değil. Bu, dünyadaki her dokuz kişiden biri.

Su Hayattır
Dünyada güvenli temiz içme suyuna erişimi olmayan 884 milyon insan var. Her dakika bir çocuk suyla ilgili bir hastalıktan ölüyor.

Dünyada her yıl 180 milyon ve 1 milyon öksüz kalıyor. Bu, her ay 90.000 yeni yetim ve her gün 2.900 yeni yetim demektir.

Camiler inşa etmek "Kim Allah'ın rızasını umarak bir mescid inşa ederse, Allah onun için cennette onun benzerini bina eder." [Buhari]

HUZUR DERNEĞİ VE AFRİKA'DAKİ AÇLIK

Küresel açlık acil durumu 1945'ten bu yana yaşanan en büyük insani krizdir. Etiyopya, Somali, Yemen, Nijerya ve Güney Sudan şimdiden acil düzeylerde gıda güvensizliği yaşıyor ve şu anda Doğu Afrika kıtlığıyla mücadele ediyor. Her gün dünya çapında çok sayıda erkek ve kadın çocuklarına besleyici bir yemek yedirmek için mücadele ediyor. Herkese yetecek kadar gıda ürettiğimiz bir dünyada, 800 milyon insan veya her dokuz kişiden biri hala her gece aç karnına yatıyor. Açlığı ve yetersiz beslenmeyi ortadan kaldırmak, zamanımızın en büyük zorluklarından biridir. Kronik açlık çeken insanlar, tekrarlayan hastalıklar, gelişimsel engeller ve düşük üretkenlik ile boğuşuyor.

Açlık tehlikeli bir döngüdür: Kronik açlıkla mücadele eden aileler, onların çalışmasına, okula gitmesine veya hayatlarını iyileştirmesine engel olur. Huzur Derneği her gün bizi açlığın sıfır olduğu bir dünyaya daha da yakınlaştırmak için çalışıyor. İnsani gıda yardımı programlarımızla, kriz ve çatışmaların vurduğu ülkelerde acil ihtiyacı olanlara besleyici gıda sağlıyoruz.

Büyükbaş Hisse (Sadaka)

Lütfen Bağış Tutarı Seçiniz