EĞİTİM

Afrika’nın birçok bölgesinde, ilim yolunda büyük bir kararlıkla ilerleyen çocuklarımız için Kur’an-ı Kerim dağıtımı yapıyoruz. Sizde bağışta bulunarak, Afrikalı çocukların ilim mücadelesine destek olabilirsiniz. Huzur Derneği olarak yardıma muhtaç bölgelere ulaşıyor ve sizlerin emanetleri doğrultusunda Kuran-Kerim Dağıtımını gerçekleştiriyoruz.

Kenya ve Güney Sudan'daki aileler, açlığa, susuzluğa, hastalığa ve daha da kötüsüne yol açan bir kuraklıktan çok etkilendi. Kaynaklar üzerindeki baskı, hayvanların ölmesi ve geçim kaynaklarını etkilemesi anlamına geliyor. Aile içi ve toplumlar arası şiddet raporları da var.

Afrika ülkeri hakkında kısa kısa bilgiler:

Etiyopya, Afrika'nın en kalabalık ikinci ülkesidir ve aynı zamanda Afrika'daki en yüksek ikinci mülteci ve sığınmacı sayısına da ev sahipliği yapmaktadır.

Kenya, ülkenin genel gelişimi açısından önemli adımlar atmış olsa da, savunmasız topluluklar hala kuraklık ve selden düzenli olarak etkileniyor.

Malavi nüfusunun yarısı yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Temiz su, gıda, eğitim ve kaliteli sağlık hizmeti almak için mücadele ediyorlar. Kadınlar ve çocuklar özellikle savunmasızdır.

Mali halkının çoğu, özellikle kuraklık, sel, gıda güvensizliği ve etkilenen geçim kaynaklarıyla ilgili yardım olmak üzere insani yardıma çok ihtiyaç duyuyor.

Nijer dünyanın en fakir ülkelerinden biri olmaya devam ediyor. Sık görülen kuraklıklar, yüksek düzeyde okuma yazma bilmeme, hastalık ve yaygın yoksulluk, ülkenin ekonomik kalkınmasını sağlamada büyük zorluklardır.

Somali'nin uzun süredir devam eden insani krizi, dünyanın en kötülerinden biri. Milyonlarca Somalili ülke içinde ve mülteci olarak yerinden edilmiş durumda.

Yalnızca Kenya'da tahminen 1,4 milyon insan akut gıda güvensizliği ile karşı karşıya ve insani yardıma ihtiyaç duyuyor.

Afrika'da Huzur Derneği Faaliyetleri

Huzur Derneği ailesi, uzun süreden bu yana Afrika genelinde ihtiyacı olan ailelere acil yardım ve entegre programlama sağlıyor. O zamandan beri, ihtiyaçları hızlı, verimli ve etkili bir şekilde karşılamak için sahadaki saha personelimizle 16 Afrika ülkesinde bir varlık oluşturduk.

Odaklandığımız alanlardan bazıları şunlardır:

• Temiz ve güvenli su, eğitim ve sağlık hizmetlerine erişim

• Gıda yardımı

• Yetim aile desteği

• Sürdürülebilir geçim

• Kadınlar ve genç kızlar için sosyo-ekonomik güçlendirme

• Ülke içinde yerinden edilmiş mülteciler, geri dönenler ve ev sahibi topluluklar dahil olmak

• üzere savunmasız nüfuslar için dayanıklılığın artırılması

• Sel, kuraklık, kıtlık, Covid-19 ve daha fazlasını içeren afet müdahalesi

Ve cömert desteğinizle, bu kadar çaresiz ihtiyacı olan bu ailelere yardım edebiliriz. Afrika'daki

kardeşlerimizin hizmetinde insani mirasınızı sürdürün ve Huzur Derneği'ne bağışta bulunun.