Yetim Bursu

Dünyanın birçok noktasıda yardıma muhtaç vaziyette olan yetim ve öksüz yavrumuz bulunuyor. Maalesef ki bu yavrularımızın çoğu, dünyanın sırtını dönmüş olduğu Afrika’da bulunuyor. Yetim yavrularımız, kuraklık ve yoksulluk içinde biçare vaziyette hayata tutunmaya çalışıyor. Onların kimsesiz kalmanın yoksunluğu içinde, yaşam mücadelesinden vazgeçmemeleri için; yalnız olmadıklarını hissetmeleri ve umutlarını yitirmemeleri gerekiyor.

Huzur Derneği olarak; yetim ve öksüz yavrularımızın umudunu yitirmemeleri ve onları yalnız bırakmamak için gönüllülerimizin öz verili gayretleri ve bağışçılarımızın desteği ile çalışıyoruz. Bu doğrultuda Afrikalı yetimlerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için; ‘Yetim Bursu’ ve ‘Yetim Giydirme’ projelerimizi tüm yıl boyunca güncel tutuyoruz. Yardım faaliyetlerimiz sayesinde, yetim yavrularımızın ihtiyaçlarının karşılayarak, hayat mücadelelerine destek veriyor ve ilim yolundan ilerlemelerine yardımcı oluyoruz.

Bizlere ulaştıracağınız yardım ile anne veya babası ya da her ikisine de sahip olmayan çocuklarımızı giydiriyor, yediriyor ve okutuyoruz

HUZUR DERNEĞİ VE YETİM BAĞIŞI

Huzur Derneği olarak odak noktamız, yetim çocukların anne ve baba sevgisini hissedecekleri ve Allah'ın onlara olan sevgisini öğrenecekleri bir aile ortamı sağlamaktır. Amacımız, bu çocukların Afrika'daki çoğu öksüzün yoksulluk döngüsünü kırarak kendi kendine yeten yetişkinler olmalarıdır.

Afrika'daki yetim çocukların çoğu sokaklarda veya ormanda/çalılıklarda kendi başlarına yaşıyor. Şanslılar, ranzalarla dolu bir odada 30-40 çocuğun yattığı, karneli, besleyici olmayan öğünlerin verildiği yurtlara yerleştiriliyor.

Yaklaşımımız şudur:

Bir anne ve baba ile aileler oluşturmak
Eğitim vermek
Mahsulleri ve hayvanları yetiştiren bir aile bahçesi ve topluluk çiftliği ile çalışmayı öğretmek
Temiz su sağlamak
Allah inancını ve ahlaki değerlerin önemini aşılamak.

Bağışınız, Afrika'daki kimsesiz yetim çocukların anne ve babasıyla uzun süreli bir ailede yaşamalarına yardımcı olacak.

Huzur Derneği Afrika'daki yetim çocuklara yardım etmenin daha iyi bir yolu olduğunu fark ettik. Bir anne ve bir baba ile aile evleri sağlayarak ve ilk ve lise eğitimi vererek. Huzur Derneği, yetimleri kurtarmanın ve kendine güvenen yetişkinler yaratmanın bir yolunu sunuyor.

Aile tarzı topluluğumuzdan Sağlık Kliniği/Diş Merkezi, Okullar, Su Kulesi ve Sosyal Yardım programlarına kadar her proje, köylerdeki ve yakınlardaki her bireyin yaşamını iyileştirmeyi amaçlamaktadır.

Katkınızın %100'ünü Afrika'ya bağış yapmak için kullanacağız.