Su Kuyusu Afrika'da Nasıl Açılır?

Huzur Derneği olarak sizlerden topladığımıuz yardımlarla Afrika'da su kuyuları açıyoruz. Detaylı bilgi ve bağış için bize ulaşın.

Huzur Derneği olarak Rabbimizin sayısız nimetlerinden biri olan suyun canlılar için önemini çok iyi kavradığımız için özellikle şiddetli kuraklık yaşanan bölgelerde, bilhassa kuraklığın şiddetli yaşandığı Afrika ülkelerinde “Su Kuyuları” açıyoruz. Şahıs adına su kuyusu bedelleri şu şekildedir:

Çad (2200€)

Arakan Kuyu (850$)

Arakan Şadırvan (2200$)

Bangladeş (2200$)

Tanzanya (2200$)

Pakistan (1000$)

Kendiniz veya vefat etmiş bir yakınınızın adını yaşatmak için su kuyusu açabilir ve adını yaşatabilirsiniz.

Afrika her ne kadar doğal güzellikleri ile belgesellerde bizi büyüleyen bir coğrafya olsa da uzun yıllardır devam eden yoksulluk ve temel ihtiyaçlara ulaşamama durumu milyonlarca insan için her gün temiz su mücadelesi vermek anlamına geliyor. Küresel su krizinden en çok etkilenen ülkeler Afrika'da. Bu ülkelerdeki su sorunu birçok hastalığa davetiye çıkarmakta, yeterli besine veya gıdaya erişimi kısıtlamakta ve yaşam beklentisini azaltmaktadır.
İklim krizi ve Covid-19 pandemisi, 2021 yılında su krizini çok daha acil bir sorun haline getirdi. Bu nedenle Afrika'da su sorunu bir öncelik haline geldi ve su sorununun ortadan kaldırılması giderek daha önemli hale geldi.
Bu yazımızda Su Savaşçıları olarak su kuyusu projelerimizle Afrika'daki su sorununu nasıl ortadan kaldırmaya çalıştığımızı ve su kuyusu bağışı yaparak nasıl çözüm ortağı olabileceğinizi konuşacağız.

SU KUYUSU AÇMAK

Huzur Derneği olarak amacımız, suya en çok ihtiyaç duyulan bölgelerde temiz suya kolay ulaşımı sağlamaktır. Öncelikle Su Savaşçıları uzman ekibimizle proje yürüttüğümüz Tanzanya, Gambiya ve Senegal gibi ülkelerde susuzluğa bağlı kronik açlık ve çocuk ölüm oranlarının yüksek olduğu köyleri belirliyoruz.Daha sonra ekibimiz köylerde topoğrafik çalışmalar yaparak sondaj derinliği gibi konularda bilgi topladıktan sonra çalışmalarımıza başlıyoruz. 70 ile 120 metre arasında değişen sondaj çalışmalarımızın ardından yer altı suyunu analiz ediyoruz. Dünya Sağlık Örgütü'nün belirlediği temiz su standartlarına uygun olduğundan emin olduktan sonra kuyuya güneş enerjili su pompalarımızı yerleştiriyoruz. Güneş enerjisi ile enerji üreten bu pompa sayesinde temiz su, su depolarına kolaylıkla taşınabilmektedir. Daha sonra köyün çeşitli yerlerine yaptırılan çeşmeler sayesinde köy halkı evlerinin yakınındaki çeşmelerden suya ulaşmaya başlayabilir. Bir köy kuyudan su aldıktan sonra hayat tamamen değişir. Kadınlar ve çocuklar su için her gün saatlerce yürümek zorunda kalmıyor, tarımsal üretim için su ve tohum kaynaklarına ulaşılabiliyor ve artan hijyen sayesinde bulaşıcı hastalıklar azalıyor. Çocuklar gelişim dönemini daha sağlıklı bir şekilde tamamlarlar.

Dünyanın ekonomik açıdan en yetersiz yerlerinden biri olan Afrika Kıtası, iklim krizi, küresel ısınma gibi doğal faktörlerin de etkisiyle çok daha zor bir yaşam alanı haline geldi. Temiz içme suyuna erişimin zor olması, bu bölgede yaşayan insanlar için bulaşıcı hastalıkların yayılması anlamına gelmektedir. Öyle ki her yıl binlerce çocuk temiz su tüketemedikleri için tifo, kolera ve ateşli ishal gibi hastalıklardan hayatını kaybediyor. Su kuyusu bağışı için için iletişime geçebilirsiniz.