Asya-Afrika Su Kuyusu Projeleri! Su Kuyusu Bağış

Huzur Derneği olarak Asya ve Afrika ülkelerinde su kuyusu açılışında bulunuyoruz. Detaylı bilgi ve bağışta bulunmak için bizi arayın. -0212 963 33 83

Huzur Derneği olarak Rabbimizin sayısız nimetlerinden biri olan suyun canlılar için önemini çok iyi kavradığımız için özellikle şiddetli kuraklık yaşanan bölgelerde, bilhassa kuraklığın şiddetli yaşandığı Afrika ülkelerinde “Su Kuyuları” açıyoruz. Şahıs adına su kuyusu bedelleri şu şekildedir:

Çad (2100€)
Arakan Kuyu (850$)
Arakan Şadırvan (2200$)
Bangladeş (2000$)
Tanzanya (2200$)
Pakistan (1000$)

Kamplarda yaşayan mültecilerin en büyük sorunlarından biri de temiz içme suyuna ve kullanma suyuna erişememeleri.

Huzur Derneği, kamplarda temiz içme suyu ve kullanım suyu sağlamak amacıyla SU KUYULARI açıyor.

Mescitlerin yakınlarına açılan su kuyularının bakım, onarım ve koruma çalışmaları Huzur Derneği görevlileri tarafından yapılmaktadır.

Dünya nüfusunun onda biri, yani yaklaşık 700 milyon insan temiz suya ulaşamıyor. 2 milyara yakın insanın içtiği su hijyen kurallarına uygun değil. Kirli suların neden olduğu kolera, ishal ve tifodan her gün yaklaşık 1000 çocuk ölüyor. Kuraklık, hastalık ve suya ulaşma zorluğu nedeniyle her yıl hayatını kaybedenlerin sayısı 2 milyonu geçiyor. 2 milyon ile en yüksek orana sahip ülkeler Afrika kıtasındadır. Kuraklık, yoksulluk, hızlı nüfus artışı ve kirlilik temiz içme suyu kaynaklarını tehdit etmektedir. Ayrıca milyonlarca insanın sağlıklı suya sahip olmadığı dünyamızda kitlesel hastalıklar da her geçen gün artmaktadır. Özellikle Afrika'nın Moritanya'sında, Somali'de (vs) bir damla su için saatlerce bekleyebiliyorlar.

HUZUR DERNEĞİ İLE ARAKAN'DA SU KUYUSU AÇILIMI

Araştırma verilerine göre; Dünyada 80 ülke su sıkıntısı çekiyor. 844 milyon kişi içme suyu hizmetinden yoksun. Dünya nüfusunun dörtte birinden fazlası, yani 2,1 milyar insan temiz suya erişemiyor. 4 Milyar insan yılda en az bir ay şiddetli su kıtlığı yaşıyor. Bu veriler doğrultusunda mazlumların yüreklerine dokunmak ve ihtiyaçlarını karşılamak ümidiyle “Arakan'da Su Kuyusu” projemizi hayata geçirdik.

Peki Neden Arakan?

Myanmar'daki zulümden Bangladeş'teki çadır kamplara kaçan Rohingya Müslümanları, yetersiz koşullarda yaşam mücadelesi veriyor. Yalınayak, yaya olarak memleketlerinden kaçan kardeşlerimiz, elverişsiz koşullarda çadır kentlerde yaşam mücadelesi veriyor. Rohingya kardeşlerimiz çadır kentlerde yaşam kaynağı olarak temiz su bulmakta zorluk yaşıyor. Bu durumda bölgede temiz içme suyu kırmızı alarm seviyesinde.

Temiz içme suyuna ulaşamayan kardeşlerimiz sağlık sorunlarıyla yüz yüze mücadele ediyor. Huzur Derneği olarak zulümden kaçarak kamplara sığınan kardeşlerimize su kuyuları ile temiz içme suyu sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Su varsa sağlık vardır, su varsa ibadet vardır, su varsa medeniyet vardır. Hediye edeceğimiz su kuyuları ile mazlum mazlum gönülleri hep birlikte diriltebiliriz Su kuyusu bağışı için iletişime geçebilirsiniz.